BSO bij de Korveltuin

Doel

bso verjaardag 2BSO de Korveltuin heeft als doel het bieden van pedagogisch verantwoorde kinderopvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. BSO de Korveltuin biedt kleinschalige opvang met één groep kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot en met 12 jaar met maximaal 20 kinderen. Per 10 kinderen is er één pedagogisch medewerker. De medewerkers van de BSO zijn gediplomeerd conform de opleidingseisen genoemd in de cao kinderopvang.

Alle kinderen zijn welkom, echter de Korveltuin richt zich met name op kinderen tot en met 8 jaar. Voor deze doelgroep bieden wij in een huiselijke sfeer buitenschoolse opvang aan. Kinderen komen hier lekker spelen en ontspannen in hun vrije tijd. Er is aandacht voor individuele behoeftes en ook het onderdeel vormen van een groep. Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten waaruit kinderen kunnen kiezen. Naast een groepsruimte zijn er 2 activiteitenruimten die gebruikt kunnen worden, de speelzaal en de keuken.

BSO de Korveltuin biedt zowel opvang na schooltijd, op studiedagen als tijdens schoolvakanties. De pedagogisch bso verjaardag 1medewerkers van de Korveltuin halen de kinderen op van school en brengen ze naar de BSO. Afhankelijk van de afstand gaat dat lopend, met onze eigen leuke Korveltuin bus of met de bakfiets. De kinderen worden in de klas opgehaald of door de juffrouw naar een bepaalde verzamelplaats gebracht zodat de kinderen niet zelf door de school hoeven te lopen of verloren lopen. In de vakanties en op schoolvrije dagen zijn we de hele dag open en worden de kinderen door de ouders/verzorgers gebracht. Op deze dagen wordt er door alle kinderen geluncht en is er meer ruimte voor een uitstapje of uitgebreider programma. We werken met themadagen of -weken. De inhoud van de thema’s gaat in overleg met de kinderen.

BSO is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van dansles tot cupcakes versieren. Kinderen kunnen zich ook lekker met een boek terugtrekken in een hoekje. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn. 1 keer in de maand gaan we met de groep naar de bibliotheek om boekjes te halen voor ons thema. De kinderen gaan dan mee en we maken hier een leuk uitstapje van. Op de Korveltuin kunnen we ook gezellig koken en bakken met de kinderen in de grote keuken.

Hoeken

De BSO ruimte is ruim van opzet en heel gezellig ingericht. We werken met verschillende hoeken:

 • Poppenhoek / verkleedhoek / winkeltje
 • Bouwhoek / auto hoek
 • Ballenbak
 • Tv gaming hoek
 • Knutselhoek
 • Spelletjes hoek
 • Keuken
 • Buitenspeelplaats

Ook hebben we in de ruimte zelf nog :

 • Zandtafel
 • Voetbal tafel
 • Make-up tafel
 • Tentje
 • Kluisjes om je tas in te bewaren
 • Er is ook nog een aparte speelzaal aanwezig (met een podium)
 • In de woonkeuken worden er kook- en bakactiviteiten georganiseerd
Dagritme

Als we op de BSO zijn gearriveerd, eten we eerst altijd fruit en daarna wat drinken. Hierna is het vrij spelen/een activiteit of naar buiten. Rond 16:00/16:15 eten we nog een lekker tussendoortje en drinken.

Dagritme in de vakantie

De kinderen worden gebracht tussen 7:30 en 9:00 uur. Rond 9:30 eten we fruit en wat drinken. Bij goed weer gaan we lekker buiten spelen en anders naar de speelzaal of blijven we binnen en doen we een activiteit. Om 12:00 eten we brood en drinken we melk. Tussen 12:30-13:00 uur worden de ochtend kinderen opgehaald of de middag kinderen gebracht, dan mogen de kinderen vrij spelen of een activiteit. In de middag eten we rond 14:30 uur een tussendoortje en wat drinken en vanaf 17:00-18:30 uur wordt iedereen weer opgehaald.

Deze website gebruikt cookies. Klik op OK indien u hiermee akkoord gaat. OK