Algemeen

BSO de Korveltuin heeft als doel het bieden van pedagogisch verantwoorde kinderopvang voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met de basisschoolleeftijd. We bieden kleinschalige opvang, in de groep zijn maximaal 22 kinderen aanwezig. Per 11 kinderen is er één pedagogisch medewerker. De medewerkers van de BSO zijn gediplomeerd conform de opleidingseisen genoemd in de cao kinderopvang.

Voor deze doelgroep bieden wij in een huiselijke sfeer buitenschoolse opvang aan. Kinderen komen hier lekker spelen en ontspannen in hun vrije tijd. Er is aandacht voor individuele behoeftes. Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten waaruit kinderen kunnen kiezen. Naast de groepsruimte zijn er nog 2 activiteitenruimten die gebruikt kunnen worden.

BSO is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van dansles tot cupcakes versieren. Kinderen kunnen zich ook lekker met een boek terugtrekken in een hoekje. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn.

De BSO ruimte is ruim van opzet en heel gezellig ingericht. We werken met verschillende hoeken, zoals:
– Poppenhoek / verkleedhoek / winkeltje
– Bouwhoek / auto hoek
– Tv gaming hoek
– Knutselhoek
– Spelletjes hoek
– Keuken
– Buitenspeelplaats

Buitenschoolse opvang tijdens de vakantie of studiedagen
In de vakanties en op schoolvrije dagen zijn we de hele dag open en worden de kinderen door de ouders/verzorgers gebracht. Op deze dagen wordt er door alle kinderen op de BSO geluncht en is er meer ruimte voor een uitstapje of uitgebreider programma.
Back to Top