Buiten spelen BSO

Kindcentrum de Korveltuin heeft een prachtig buitenterrein. 

De buitenruimte heeft twee speelruimtes, een speelplaats gelegen direct bij het gebouw en een speelplaats gelegen aan de voorzijde aan de straatzijde. De speelplaats bij het gebouw heeft een grasheuvel met glijbaan. Ook zijn er diverse buitenmaterialen zoals fietsjes, steppen en emmers met schepjes en ballen. Op de speelplaats aan de straatzijde staat een grote speelboot en er staan twee doeltjes waar gevoetbald kan worden. Door dat het speelterrein is opgesplitst in twee speelplaatsen kunnen we het gedeelte aan de straatkant gebruiken om te fietsen, steppen en voetballen.

De andere, vaak ook kleinere, kinderen kunnen op deze manier rustig en veilig spelen op het plein bij het gebouw. Uiteraard is de tuin goed afgeschermd met een hek zodat de kinderen niet op de straat kunnen komen. De kinderen gaan bij voorkeur elke dag, buiten spelen, uiteraard is dit mede afhankelijk van het weer.

Naast buitenspelen bij de Korveltuin, proberen we regelmatig een keer naar de speeltuin te gaan met een aantal kinderen van de BSO. Denk bijvoorbeeld aan de speeltuin bij het wandelbos. Uiteraard nemen we alleen kinderen mee waarvan ouders goedkeuring hebben gegeven, en zorgen we ervoor dat we met voldoende pedagogisch medewerkers zijn om alle kinderen in de gaten te houden.

 

 

Back to Top