Oudercommissie

Wat en wie is de oudercommissie?

Iedere locatie heeft een eigen oudercommissie. De oudercommissie bestaat uit ouder(s) / verzorger(s) van kinderen die gebruik maken van onze kinderopvang. Als uitgangspunt voor de samenstelling wordt geprobeerd om van iedere leeftijdsgroep vertegenwoordiging te bewerkstelligen.

De oudercommissie adviseert over tal van zaken, zoals bijvoorbeeld het pedagogisch beleid, kwaliteitsbeleid en de tarieven.

Doelstelling

Het doel van de oudercommissie is de belangen van de kinderen en de ouders zo goed mogelijk te behartigen bij het management en de ouders te vertegenwoordigen.

Taken

De oudercommissie in de gelegenheid om (verzwaard) advies uit te brengen.

Werkwijze

De oudercommissie komt ongeveer vier keer per jaar bijeen. Hierbij is tevens de locatiemanager aanwezig. Van de vergaderingen worden notulen gemaakt. Deze zijn voor alle ouder(s)/ verzorger(s) inzichtelijk.

De vergaderdata zijn op de website te raadplegen. Iedere ouder/ verzorger heeft, mits van tevoren aangemeld bij de voorzitter van de oudercommissie, als toehoorder toegang tot de vergaderingen. Hij/zij kan inspreken na toestemming van de voorzitter.

BOinK

De oudercommissie is lid van BOinK. Dit is de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Dit betekent dat alle ouder(s)/ verzorger(s) automatisch lid zijn.

Leden en contact

Ferry

Als betrokken vader (Floris, 8jr) maak ik graag een deel uit van de oudercommissie bij De Korveltuin. Samen met andere ouders kijk ik met een kritisch oog naar de protocollen, doelstellingen, inzet en de algehele zorg van kindercentrum De korveltuin. Want net als u, vind ik het belangrijk dat een kind kan opgroeien in een sociale, speelse, maar bovenal leerrijke omgeving. Als voorzitter van de oudercommissie ben ik actief betrokken bij deze zaken en laat ik - namens alle ouders en kinderen - mijn stem horen, mocht dat nodig zijn.

Zelf ben ik werkzaam in de financieel-juridische sector. Als hobby werk ik graag aan mijn blog dat zich richt op vaders en de opvoeding van kinderen (moeders zijn ook welkom natuurlijk). Uitgebreid borrelen met vriend(inn)en staat hoog op mijn prioriteitenlijstje en sinds een aantal maanden ben ik regelmatig op de dansvloer te vinden om Salsa en Bachata onder de knie te krijgen.

Heb jij vragen aan de oudercommissie, een klacht of wil je meer informatie hebben? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je bijzonder graag te woord!

P.s. we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, kom jij ons ondersteunen?

 

Niki

Ik ben Niki, moeder van Ezra (3jr) en Otis (1jr). Ze zitten beide op de opvang, waar ze met veel plezier komen. Als secretaris van de oudercommissie vind ik het leuk om mee te denken met de Korveltuin, mee te kijken of ze zaken goed aanpakken en polsen wat ouders hiervan vinden. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en activiteiten op te zetten.

 

U kunt de oudercommissie bereiken via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Back to Top