Buiten spelen

Kindcentrum de Korveltuin heeft een prachtig buitenterrein. De buitenruimte heeft twee speelruimtes, een speelplaats gelegen direct bij het gebouw en een speelplaats gelegen aan de voorzijde aan de straatzijde. 

De buitenruimte heeft twee speelruimtes, een speelplaats gelegen direct bij het gebouw en een speelplaats gelegen aan de voorzijde aan de straatzijde. De speelplaats bij het gebouw heeft een grote zandbak en een grasheuvel met glijbaan. Ook zijn er diverse buitenmaterialen zoals fietsjes, steppen en emmers met schepjes en ballen. Op de speelplaats aan de straatzijde staat een grote speelboot en er staan 2 doeltjes waar gevoetbald kan worden. Doordat het speelterrein is opgesplitst in twee speelplaatsen kunnen we het gedeelte aan de straatkant gebruiken om te fietsen, steppen en voetballen.

De andere, vaak ook kleinere, kinderen kunnen op deze manier rustig en veilig spelen op het plein bij het gebouw. Uiteraard is de tuin goed afgeschermd met een hek zodat de kinderen niet op de straat kunnen komen. De kinderen gaan bij voorkeur elke dag buiten spelen afhankelijk van het weer. Kinderen die niet kunnen lopen gaan naar buiten wanneer het lekker weer is (boven de 18 graden) en droog of eventueel in een buggy, kinderwagen of gewoon lekker op schoot!

 

Back to Top